En Popüler Giyim Stilleri Sıralamasında Top 10 Listesi
4.2 (5)

Moda Giyim Stilleri

Yazımızda 2023 yılının en popüler giyim stillerini inceledik Giyim stillleri sıralamasını en beğenilenden başladık.

1- Minimalist Stil

1960 lı yıllarda başlayan Minimalist giyim tarzı günümüzde kadınların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Minimalist giyim stili; gösterişli olmayan sade ve şık bir giyim tarzıdır.

2- Gotik Giyim Tarzı

Gotik Giyim stili, kıyafettin üzerinde kadife, deri, tül ve dantelin ön plana çıkan stildir. Bu tarzı kalın veya yüksek topuklu ayakkabılar tamamlar.

3- Bohem Giyim Tarzı,

Bohem giyimi, renkli, çiçekli ve otantik parçaları bir araya gelmesiyle oluşan bir tarzdır.

4- Maskulen Giyim Stilleri,

Sert ve belirgin hatlarıyla güçlü bir imaj oluşturmak isteyen kadınların, erkek giysilerinin renk ve çizgilerle kendilerine büyük bir ustalıkla dizayn etmesiyle oluşan bir tarzdır.

5- Fütüristik Giyim Tarzı,

Fütüristik giyim; zarafeti, hareketi ve rahatlığı yansıtan kumaşlar, renkler ve kesimlerden oluştur. Bugüne ait olmayan, gelecekte olabileceği tahmin edilen giyim stili denir.

6-Vintage Giyim Stili,

Retro giyimle karıştırılan vintage giyim tarzı kadınlara oldukça fazla alternatifli kombin seçenekleri sunuyor. Akılları en çok karıştıran giyim tarzlarından biri de vintage giyim stili oluyor.

7- Avangart Giyim Stilleri,

Günlük hayatta pek kullanılmayan avangart kıyafetler bir sanat ürünü ortaya çıkarmak ve sıra dışı olma, en temel özelliklerinden biridir.

8- Retro Giyim Tarzı,

Retro giyimin kadın modasında en belirleyici parçaları pileli etekler, desenli elbiseler, yüksek bel, fötr şapkalar ve puantiyelerdir.

9- Gotik Giyim Tarzı,

Gotik giyim tarzı; dantel, kadife ve tül ve derilerin ön plana çıktığı kıyafetlerle akıllarda kalıcı olmuştur. Kalın ve yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlanan kıyafetlerde olmazsa olmazlardan birisi de makyaj ve saç kombinidir.

10- Holografik Giyim Tarzı.

Holografik giyim tarzı, ışık oyunlarının kıyafetlerde yer bulduğu akımdır.

Giyim Stilleri
Giyim Stilleri

Giyim Modası

Son yıllarda moda giyim adına farklı fikirlerin ortaya atıldığını görüyoruz. Ancak farklı olmasından ziyade kendinize yakışan tarzlara göz atmanız faydalı olacaktır. Nitekim her moda olan tarzın herkese yakışacağı kesin değildir. Burada vücut tiplerine bağlı olarak da stillerin oluşturulması önemlidir. 2023 yılı içerisinde daha renkli tarzlarında gündemde olduğu açıktır. Birkaç renk üzerinden kombin yaparak daha tarz olabilirsiniz. Özellikle koyu yeşilin bir hayli ilgi gördüğü biliniyor. Kış aylarında çoğu mont ya da kaban seçimlerinin de koyu yeşil üzerinden olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra kürklü tasarımların da tercih edildiğini söyleyebilirsiniz. Yeşilin üzerine turuncu hatta kırmızı tonlarından kürkler moda haline gelmiştir. Birkaç rengin montlar dahi sentez edilmesi söz konusudur.

Yaz Aylarında Tasarım Kombinler

 Yaz aylarında daha çok renkli kıyafetlerin kullanıldığı biliniyor. Bunun için kumaşların da önemli olduğunu söylemeliyiz. Kadife gibi kalın kumaşlar yerine daha hafif kumaşlardan kıyafetler seçmelisiniz. Moda giyim üzerine yazın trendleri arasında uzun ve kısa tek parça elbiseler bulunuyor. Bayanların bir hayli rahat ettiği bu elbiselerin farklı renklerden tasarımı yapılıyor. Altına ise babet ya da sandalet seçerek tamamlayabilirsiniz. Çanta olarak ise ufak ebatlarda olanları seçmelisiniz. Yazın büyük çantaların çok fazla kullanılmadığını göreceksiniz. Sıcak yaz günlerinde daha hafif olmak adına bu tarz kombinlere yer verebilirsiniz. Erkeklerin ise ince kumaşlardan pantolonlar ile gömlekler üzerinden kombin oluşturması mümkün. Erkeklere özel tasarımların da olduğunu göreceksiniz.

Kış Ayları İçin Kombinler

Kış aylarında daha kalın kumaşlar ve koyu renkler hakimdir. Siyah ile kahve tonları üzerinden seçimler yapılıyor. Buna bağlı olarak çanta gibi ürünlerin de tasarıma uygun olması sağlanıyor. Son zamanlarda hafif topuklu kalın botların ve çizmelerin moda olduğu açıktır. Bu tarz botların üzerine de kürklü kabanlar giyerek tarz olabilirsiniz. Kışın kullanılan şal ya da bere gibi detayların da önemli olduğunu söylemeliyiz.

Yine renk uyumları üzerinden bunun gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Özellikle kaban üzerine atılan şallar ilgi görüyor. Sabitlemek adına şık broşların da kullanıldığını göreceksiniz. Kışın ve yazın takı kullanımlarına da yer verebilirsiniz. Moda giyim ve Giyim Stilleri adına kombine uygun olarak takıların seçilmesi mantıklı olacaktır.

Bizi İnstagramda Takip Edebilirsiniz: https://www.instagram.com/yeniumitmodelistlik/

Tıkla puan ver
[Total: 5 Average: 4.2]